Генпрокуратура викликає Єжеля на допит

Генпрокуратура викликає Єжеля на допит

Укрінформ
Генеральна прокуратура України викликає колишнього міністра оборони Михайла Єжеля на допит 5 вересня о 10 годині.

Повістка про виклик опублікована в газеті Урядовий кур’єр.

"Єжель Михайло Броніславович, 19.10.1952 року народження, зареєстрований за адресою: м. Київ, Харківське шосе, 56, кв. 458, відповідно до вимог ст.ст. 133, 135, 137, 2975 Кримінального процесуального кодексу України (далі – КПК України) викликається на 10:00 год. 5 вересня 2016 року до слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Зварича С.С.", - йдеться у повістці.

Єжеля хочуть допитати в якості підозрюваного та провести інші процесуальні дії у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У ГПУ попереджають, що підозрюваний зобов’язаний прибути за викликом до слідчого, а в разі неможливості прибути за викликом у призначений строк – заздалегідь повідомити про це слідчого. Ухилення від явки є підставою для здійснення спеціального досудового розслідування чи спеціального судового провадження.

Як повідомлялося, Єжель очолював Міністерство оборони з 11 березня 2010 по 8 лютого 2012 року, за часів колишнього президента Віктора Януковича. У квітні 2013 року Янукович призначив його послом у Білорусі. У 2015 році президент Петро Порошенко відкликав Єжеля з посади посла у Мінську.

Генпрокуратура вже кілька разів викликала екс-міністра на допит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-