Організатора тракторного маршу допитали щодо «екстремізму» - адвокат

Організатора тракторного маршу допитали щодо «екстремізму» - адвокат

Укрінформ
Затриманим лідером кубанського автопробігу фермерів і далекобійників Олексієм Волченком уже займається органи держбезпеки.

Про це пише у своєму Фейсбуці російський адвокат Олександр Попков.

«Учора наш адвокат Андрій Сабінін відвідав у спецприймальнику Усть-Лабинська лідера кубанських фермерів - учасників тракторного маршу Олексія Волченка, якого не могли знайти два дні. Олексію спочатку дали 30 тисяч штрафу в Аксайському суді за «мітинг у кафе», а потім додали в Кавказькому суді 10 діб арешту за мітинг на польовому стані селянсько-фермерського господарства», - повідомляє Попков.

Він уточнює, що в арештантському будинку Волченка відвідав майор держбезпеки і «допитав про всі допущені прояви екстремізму як у придорожньому кафе, так і в чистому полі». При цьому конкретних підозр і обвинувачень поки що не пред'явлено.

Як відомо, в «марші на Москву» брали участь фермери Краснодарського краю, а також далекобійники із Санкт-Петербургу, Ростова-на-Дону і Саратова. Причина протесту - рейдерські захоплення, корупція і масові випадки обману селян. У колоні йшли 17 тракторів і кілька десятків машин.

У неділю повідомлялося, що організатора пробігу на тракторах у Москву Олексія Волченка заарештовано на десять діб, ще 11 осіб - на строк від п'яти до десяти діб, причому вони були засуджені повторно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-