У Києві вшанували пам’ять загиблих під Іловайськом

У Києві вшанували пам’ять загиблих під Іловайськом

Фото
Укрінформ
У Києві на Софійській площі проходить вшанування загиблих під Іловайськом бійців добровольчих батальйонів у серпні 2014 року.

На заході присутні родичі загиблих бійців та їхні побратими, які вшанували героїв хвилиною мовчання, передає кореспондент Укрінформу.

Далі на сцені своїми спогадами ділилися матері, дружити і побратими загиблих.

"Захід "Іловайськ. Правда та покарання", організували ми - вдови і матері загиблих бійців АТО. Ми хочемо дізнатися, чому відбулася така трагедія, чому загинуло скільки людей під Іловайськом на нашій рідній землі. Хто винен у цьому і чому досі не названі винуватці?", - наголосила дружина загиблого під Іловайськом полковника Юрія Литвинського Світлана.

Перед присутніми також виступив засновник та перший командир батальну "Донбас" Семен Семенченко. Він заявив, що одразу після заходу він та інші добровольці батальну відправляться під стіни Генпрокуратури вимагати відповіді на запитання, коли справа Іловайської трагедії буде передана до суду.   

"Вже давно закінчене слідство, є всі результати експертиз, зараз використовуються різні способи, щоб затягнути справу і не передавати її до суду. Ми не хочемо помсти, просто ми пам'ятаємо, що всі помилки, по яким не були зроблені висновки, повторюються. Добровольці батальйону "Донбас" підуть пікетувати Генпрокуратуру і добиватися передачі справи по Іловайську до суду", - зазначив Семенченко.

Він додав, що на завтрашній день заплановані низка заходів, які покликані змусити владу передати кримінальне провадження до суду та зробити судовий процес публічним.

Після закінчення мітингу учасники відправилися на панахиду до Михайлівського собору. Біля стін собору наразі проходить виставка фотографій та особистих речей загиблих в АТО українських військових та учасників добровольчих батальйонів.

Фото: Укрінформ / Овсяннікова Юлія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-