Армія США передала Україні польові

Армія США передала Україні польові "швидкі"

Фото
Укрінформ
Представники Зройних сил США передали п’ять автомобілів медичної евакуації BURTEK B4731 для потреб української армії.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, у церемонії на плацу Центрального містечка Міжнародного центру миротворчості та безпеки взяли участь виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун та начальник Національної академії Сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Американську сторону представили командувач Сухопутних військ Збройних сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес та начальник регіонального медичного управління ЗС США в Європі бригадний генерал Деніс Лі Мастер.

"Мені приємно бачити за моєю спиною ці медичні автомобілі як показник ще одного етапу допомоги Україні з боку Сполучених Штатів", - наголосив генерал-лейтенант Ходжес.

Він запевнив присутніх, що американська сторона і надалі всіляко допомагатиме нашій країні.

У свою чергу керівник українського МОЗ щиро подякувала американській стороні за надану допомогу та висловила сподівання, щоб ці автомобілі завжди використовувалися лише для навчальних цілей, а не для реальної евакуації поранених з поля бою.

Після належної підготовки українського обслуговуючого та медичного персоналу усі автомобілі будуть передані до військових частин, які виконують завдання у зоні проведення АТО.

Загалом США планують передати українським військовим 40 таких автомобілів.

Карета швидкої допомоги у польових умовах BURTEK B4731 розроблена на базі автомобіля «Хаммер». Вона може перевозити чотири пацієнти на ношах або шість сидячих. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих і всіма необхідними засобами для надання першої невідкладної медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-