Порошенко підписав указ про відзначення 500-річчя Реформації

Порошенко підписав указ про відзначення 500-річчя Реформації

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підтримав ініціативу Всеукраїнської ради церков і підписав указ "Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації".

Підписання відбулося під час зустрічі з керівниками авторитетних українських та міжнародних протестантських об'єднань, які зібралися в Києві для проведення Другого Місіонерського форуму Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів, повідомляє прес-служба глави держави.

На думку Президента, зазначений указ покликаний показати позицію влади щодо підтримки протестантських релігійних організацій. "Ми хочемо продемонструвати, що наші взаємини між державою і церквою мають принципову відмінність від російської. Різницю ви можете побачити на прикладі Криму і Донбасу, куди на російських багнетах прийшов "русский мир". Увесь світ бачить там тотальне порушення прав людини", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що Україна є багатоконфесійною країною, та назвав "одним з величезних досягнень українців створення Всеукраїнської ради церков", з якою влада активно співпрацює, забезпечуючи мир та злагоду між різними конфесіями. При цьому глава держави наголосив на своїй всебічній підтримці цієї ради, у тому числі й на міжнародному напрямку.

Президент розповів учасникам форуму і про важливість запровадження капеланської діяльності в Збройних силах України усіх конфесій та закликав присутніх активно долучитися до цього процесу, включно з обміном міжнародного досвіду пастирської роботи у військах.

Порошенко також висловив думку, що протестантські релігійні організації могли би стати важливою складовою як духовної, так й соціальної підтримки і не лише українських  військових на фронті, а й піклування про поранених та родини загиблих.

Водночас він подякував протестантським організаціям за їх потужну підтримку України: "Я чітко розумію, яку роль відіграли протестантські церкви і релігійні організації в розвитку релігійної, культурної і соціальної сфери України і дуже це ціную".

У свою чергу, президент Всесвітнього баптистського альянсу Пол Мсиза подякував Порошенку за підтримку та побажав українському народу миру, стабільності й добробуту. Він також зазначив, що за чисельністю баптистських релігійних громад і вірних Україна посідає перше місце у Європейській баптистській федерації.

"Ми сьогодні тут, щоб продемонструвати солідарність з українцями. Наші серця розриваються від людських трагедій. Ми молимося за вас, за мир і добробут в Україні", - заявив Мсиза.

Як повідомлялося, 26-27 серпня в Міжнародному центрі культури і мистецтв відбувається Другий місіонерський форум Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів. У заході беруть участь керівники українських та міжнародних баптистських об'єднань, зокрема, делегація Європейської баптистської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-