Суд у справі

Суд у справі "золотого" Романчука взяв перерву до понеділка

Укрінформ
Центральний районний суд міста Миколаєва у справі екс-заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого звинувачують в отриманні 90 тисяч доларів хабара, зробив перерву до 29 серпня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали суду.

«Суд йде в нарадчу кімнату для прийняття рішень по клопотаннях адвокатів обвинувачуваного Миколи Романчука до 29 серпня», - йдеться у рішенні суддівської колегії.

Це рішення викликане тим, що троє захисників Романчука подали суду близько десяти клопотань щодо обвинувального акту, який, на їх думку, не відповідає вимогам законодавства і підлягає доопрацюванню. Адже він містить цілу низку невідповідностей і порушень КПК України.

Натомість прокурор військової прокуратури Південного регіону Михайло Верцімага, який представляє обвинувачення, вважає, що дії адвокатів є незаконними, адже ті клопотання, які вони подають, можуть розглядатися лише під час судового засідання по суті справи. Наразі ж воно лише підготовче.

 Загалом же складається враження, що адвокати намагаються всіляко затягнути розгляд справи, хоча роблять це досить кваліфіковано. Прокуратура ж розпочала справу з певних технічних помилок, на кшталт того, що суду доводилося вже з самого початку оголошувати перерву, щоб обвинувач приніс документи, які підтверджують його повноваження у цьому суді. Та й плутанина з невідповідністю номерів та дат кримінального провадження теж говорить про певну недбалість під час підготовки документів.

Як повідомлялося, 26 серпня у Центральному райсуді Миколаєва розпочалося підготовче засідання по справі Миколи Романчука. Своєї вини чиновник не визнає.

3 червня СБУ спільно з військовою прокуратурою припинили корупційну діяльність групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови ОДА. Вони вимагали хабар 92 тис. дол. за надання дозволу щодо видобутку вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ма тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-