Затриманий в.о.ректора НАУ - у лікарні під охороною

Затриманий в.о.ректора НАУ - у лікарні під охороною

Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов'язки ректора Національного авіаційного університету Володимир Харченко, якого сьогодні працівники НАБУ й СБУ затримали на хабарі, потрапив до лікарні.

У нього піднявся тиск і стався гіпертонічний криз, сказав Володимир Харченко Громадському радіо в ефірі програми "Київ-Донбас". 

"Я зараз в лікарні швидкої допомоги. Під час затримання у мене стався гіпертонічний криз, мене забрали до лікарні. З приводу того, що я вимагав і щось брав - це провокація. Я як раз є ініціатором антикорупційної діяльності в Національному авіаційному університеті, зробив все, щоб перекрити корупційні канали, ми почали ремонти, почали закуповувати техніку. Маємо відповідні гроші на рахунках університету. Університет почав підніматися. Йде передвиборча кампанія. І в цей момент, думаю, просто розіграний спектакль. Дійсно, ми взяли на роботу Зарубинську Ірину Борисівну, яка була звільнена разом із п'ятьма проректорами, в тому числі з Максимом Григоровичем Луцьким", - заявив він.

Як заявив в.о. ректора, він перебуває під охороною і у лікарні.

Судового засідання щодо обрання запобіжного заходу ще не призначено.

Харченко вважає справу проти нього сфабрикованою і наголошує, що у СБУ немає доказів проти нього.

"Прийшли люди, представились НАБУ, звинувачують мене невідомо в чому. Не було представлено обвинувачення", — зазначив він.

Затримання в.о. ректора НАУ пов’язує, зокрема, з тим, що він виступав проти будівництва житлового комплексу на території, який не має жодного відношення до університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-