В Києві створили Національну асоціацію українських медіа

В Києві створили Національну асоціацію українських медіа

Укрінформ
В Києві у п'ятницю пройшов установчий з'їзд Всеукраїнської громадської спілки «Національна асоціація українських медіа».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На з'їзді 51 представник регіональних ЗМІ з 15 областей України та м. Києва створили Всеукраїнську громадську спілку «Національна асоціація українських медіа».

Загалом на з'їзді були присутні 53 представники ЗМІ, які є офіційними представниками редакцій-юридичних осіб із 16 регіонів України.

Головою установчих зборів було обрано очільника громадської організації (ГО) «Асоціація регіональних ЗМІ», заслуженого журналіста України Олександра Назаренка, секретарем зборів обрано члена Національної спілки журналістів України, голову ГО «Асоціація медіа-юристів» Тетяну Котюжинську.

Згідно з матеріалами установчих зборів, метою створення асоціації є сприяння розвитку регіональних ЗМІ, зокрема підвищенню їх прибутковості, лобіювання їх інтересів на всіх рівнях, а також захист місцевих видань від втручання органів державної влади та місцевого самоврядування.

«Наша мета - щоб кожен з нас, кожен з місцевої преси, щоб всі ми ставали прибутковішими, потенціал для цього є», - зазначила на зборах Котюжинська.

Зокрема, пропонується надання методичного та юридичного супроводу засобів масової інформації у процесі реформування згідно з законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», проведення тренінгів з підвищення кваліфікації співробітників місцевих ЗМІ з питань реклами, менеджменту, а також для редакторів, журналістів, дизайнерів, організація обміну досвідом.

Крім того, асоціація планує двічі на місяць випускати для дійсних членів організації дайджест, в якому висвітлюватимуться юридичні питання, надаватися юридичні консультації з різних аспектів, які стосуються роботи ЗМІ, консультації з економічних питань тощо.

Як повідомлялося, у грудні 2015 року, напередодні ухвалення закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», пройшла всеукраїнська конференція редакторів комунальних друкованих ЗМІ з усієї України, на якій було створено Всеукраїнську асоціацію місцевої преси. Подія відбулася в рамках проекту підтримки реформування комунальних друкованих ЗМІ, який реалізується Національною спілкою журналістів України за підтримки Європейського Союзу та Ради Європи.

Фото: paralel-media.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-