Геращенко: Врадіївки-2 не буде - поліцейському оголосять підозру

Геращенко: Врадіївки-2 не буде - поліцейському оголосять підозру

Укрінформ
Поліцейському, якого підозрюють у вбивстві затриманого в Миколаївській області, сьогодні буде оголошено підозру.

Про це повідомив Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook

"Поліцейському, який застрелив людину в Миколаївській області, сьогодні буде оголошено підозру, і він відправиться в СІЗО до суду, який встановить всі обставини цієї трагедії. Ніякої Врадіївки-2, про яку мріє оточення Віктора Януковича і, перш за все, екс-міністр МВС Олександр Захарченко, не буде", - написав Геращенко.

"Приношу свої співчуття рідним і близьким загиблого Олександра Цукермана. Держава зобов'язана буде виплатити компенсацію його сім'ї в разі обвинувального вироку суду щодо поліцейського, який скоїв убивство", - уточнив він.

Як повідомляв Укрінформ, близько 3 години 24 серпня в поліцію Кривоозерського району звернувся 46-річний місцевий житель із заявою про те, що його побив 32-річний чоловік, відібравши його особисті речі і гроші. Майже одночасно надійшло повідомлення, що той самий порушник за місцем свого проживання здійснює хуліганські дії. Поліцейські намагалися вгамувати порушника, але той продовжував чинити опір.

З огляду на ступінь суспільної небезпеки поліцейські застосували заходи фізичного впливу та наручники. Чоловікові, який продовжував чинити опір, в якийсь момент стало погано. Правоохоронці викликали швидку допомогу, але медики констатували смерть домовласника.

Однак рідні та місцеві жителі звинувачують поліцію в його вбивстві. У зв'язку з цим біля прокуратури та райвідділу поліції зібралося майже 200 місцевих жителів. Вони вимагали справедливого розслідування.

Відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами Кривоозерського відділення поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України.

Тіло потерпілого для проведення судово-медичної експертизи направлено в Миколаївське обласне бюро судово-медичних експертиз.

В рамках кримінального провадження буде дана належна правова оцінка діям працівників поліції, з якими нині тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-