Нагороду Американської телеакадемії вручать творцям

Нагороду Американської телеакадемії вручать творцям "Зими у вогні" у Києві

Укрінформ
Напередодні Дня незалежності у Києві відбудеться вручення нагороди Американської телеакадемії українським творцям фільму "Зима у вогні".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Американська телеакадемія, засновник щорічної телепремії США "Еммі", нагородила документальну кінострічку про Майдан "Зима у вогні", зняту в копродукції України, США і Великої Британії, спеціальним призом The Television Academy Honors. На початку червня у Лос-Анджелесі приз вручили представникам американської групи. 23 серпня режисер кінострічки Євген Афінеєвський разом з представниками посольства США передадуть Кришталевий глобус українським творцям картини. Вручення відбудеться об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Фільм про Майдан отримав приз Американської телеакадемії

Кінохроніка Майдану "Зима у вогні" - найбільш успішний документальний проект України, який став призером низки міжнародних фестивалів і номінантом на премію "Оскар" та "Еммі" у 2016 році. Картина унікальна не тільки обсягом зібраного матеріалу, масштабністю хронології, а й методикою створення, що об'єднала зусилля аматорів і професіоналів. На сьогодні у мережі Netflix її подивилося більше 6 млн глядачів в усьому світі.

The Television Academy Honors є спеціальною нагородою для кіно- і телетворів не тільки культурної, а й соціально-суспільної значущості, які, на думку телеакадеміків, "надихають, допомагають зрозуміти і мотивують до змін". У різні роки лауреатами нагороди стали "Шоу Опри Вінфрі", серіали "Відділ новин", "C.S.I: Місце злочину" і багато інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-