Міноборони покращить соціальні права капеланів в АТО

Міноборони покращить соціальні права капеланів в АТО

Укрінформ
Міністерство оборони України готується покращити соціальні умови та забезпечення капеланів, які працюють з військовослужбовцями в зоні АТО. Зокрема, готується надання їм статусу капелана.

Про це сказав на брифінгу заступник директора – начальник відділу Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Олександр Щербінін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є представники, які безпосередньо і за підтримки команди сухопутних військ і Генерального штабу мають посвідчення учасників АТО (мають соціально-правове забезпечення, таке ж як військовослужбовці АТО -  ред.) ....Зараз капелани в АТО забезпечуються лише засобами індивідуального захисту, є організація їх харчування, але пакет про покращення організації забезпечення готується. Зокрема, працівник завдяки цьому пакету буде називатися капелан, а не просто військовий священик», - сказав Щербінін.

Начальник управління інформаційно-пропагандистського забезпечення Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України капітан першого рангу Андрій Коренько зауважив, що з серпня 2015 року на постійній основі в АТО перебувають від 90 до 100 священнослужителів різних конфесій.

«З серпня 2015 року завдяки взаємодії з церквами нам вдається забезпечити постійну присутність в АТО священнослужителів різних конфесій в кількості близько 90-100 осіб», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-