Арешт Краснову продовжили ще на місяць

Арешт Краснову продовжили ще на місяць

Укрінформ
Шевченківський районний суд міста Києва продовжив ще на 30 діб строк тримання під вартою керівнику цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіславу Краснову, якого СБУ підозрює у тероризмі і шпигунстві на користь російських спецслужб.

Про це в четвер Укрінформу повідомив адвокат Андрій Мамалига.

"Суд продовжив тримання під вартою Краснова на 30 діб", – сказав він.

За словами Мамалиги, суд продовжив строк тримання під вартою незаконно, оскільки "жодних підстав для цього немає".

"Суд не мав правових підстав продовжувати строк тримання під вартою... В минулу п'ятницю я підписав протокол про ознайомлення з матеріалами справи і, на нашу думку, матеріали справи вже мають іти в суд. А яке може бути досудове слідство? Тому власне це рішення буде нами оскаржене", - підкреслив він.

Водночас, Мамалига зазначив, що як компромісний варіант захист Краснова просив суд призначити запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як повідомлялося, Краснову інкримінують незаконне зберігання зброї під час протестів 2013-2014 року проти режиму президента Віктора Януковича, а також державну зраду, тероризм і замах на вбивство.

У ніч на 29 лютого 2016 року Краснова затримали співробітники СБУ під Києвом. У СБУ стверджують, що він закладав до схрону неподалік автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-