Протестні настрої в Україні почали знижуватися

Протестні настрої в Україні почали знижуватися

Опитування
Укрінформ
Головні осередки можливого протесту сьогодні - це не Південь і не Схід України, як можна було б очікувати, а захід України і Київ. 

На цьому наголосив заступник директора Інституту соціології НАНУ Євген Головаха у четвер під час презентації результатів останнього загальнонаціонального опитування, проведеного Інститутом соціології у співпраці з благодійним фондом "Інтелектуальна перспектива" з 13 червня по 4 липня 2016 року.

"Протестні настрої - це дуже цікавий показник, максимум якого був зафіксований саме в 2013 році. Тричі фіксувалися дуже високі показники - це була "Україна без Кучми" після касетного скандалу, Помаранчева революція і 2013 року був найвищий показник, він становив 5,3. Минулого року він був 5,1 - один з найвищих за всі роки. Але цього року він трохи знизився - 4,7. Хоча це може бути і показником певної апатії багатьох людей. Особливо це ми бачимо в регіонах Сходу та Півдня, де підвищений рівень розчарування в ситуації і можливості її вирішення. І невипадково найвищий показник дестабілізаційності не там, де можна було б очікувати - на Півдні чи на Сході, а на Заході України і у Києві. Тобто, це головні осередки можливого протесту", - підкреслив Головаха.

При цьому він зазначив, що найнижчий показник дестабілізаційності - на підконтрольних Україні територіях Донбасу. А також що протест зараз не стільки економічного характеру, бо всі регіони однаково погано оцінюють економічну ситуацію і свій економічний стан.

"Саме незадоволеність тими змінами, які стаються або не стаються, може призвести до певних вибухів масових протестів", - вважає соціолог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-