Адвоката Новікова вигнали з

Адвоката Новікова вигнали з "Что? Где? Когда?" на догоду Кремлю - Шендерович

Укрінформ
Відомого російського адвоката Іллю Новікова вигнали з клубу знавців "Что? Где? Когда?", що базується на «Первом канале» РФ.

Про це пише у Фейсбуці письменник Віктор Шендерович.

«Іллю Новікова вигнали з чистих рядів знавців, з ефіру Першого каналу. Вони - його - покарали. Яка чиста, незатьмарена краса. І який інтелект при цьому! Взяли хвилину, напружили свій знаменитий мозок - і дали єдино вірну відповідь на питання, як не засмутити Кремль. Вони самі допомагають нам провести демаркаційну лінію», - написав Шендерович.

Нагадаємо, Ілля Новіков входив до команди захисту народного депутата України Надії Савченко, і входить в команду захисту політв'язня Миколи Карпюка.

Раніше в російських ЗМІ ведучий програми Борис Крюк заявив про вигнання Новікова, уточнивши: «При всьому моєму доброму ставленні до Іллі, він повинен був обрати спочатку, що для нього важливіше — Клуб або політична кар'єра, а потім займатися Савченко». В якості прикладу він навів коректне, на його погляд, порівняння з історії клубу "Что? Где? Когда?": "У нас був знавець Георгій Жарков, нині покійний. Проти нього порушено кримінальну справу з приводу того, що він приставав до студентів... Люди відразу стали асоціювати "Что? Где? Когда?" і педофілію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-