Адвокату Фейгіну обмежили виїзд із Росії

Адвокату Фейгіну обмежили виїзд із Росії

Документ
Укрінформ
Відомому російському адвокату Марку Фейгіну обмежили виїзд із країни.

Про це він повідомив у своєму Твіттері.

«Щойно мені обмежили виїзд з країни. Перебуваю у судового пристава по ЦАО Плотнікова О. О., який повідомив мені про це. Без жодних підстав. Мій виїзд обмежений, щоб я не міг захищати кримських татар. Мабуть, це репетиція перед посадкою», - пише Фейгін.

Документ: Твіттер/@mark_feygin

Тепер правозахисник не зможе поїхати на засідання ОБСЄ у Варшаву з приводу кримських татар: "Кремль вирішив позбавити мене можливості захищати переслідуваних їм людей", - зазначає він.

Нагадаємо, Марк Фейгін веде справу «Мустафа Джемілєв проти ФСБ», а також справу Ільмі Умерова. Раніше він збирав команду захисту у справі Надії Савченко, що закінчилося їх перемогою стратегії визволення української політув'язненої.

За версією колеги Фейгіна Миколи Полозова, обмеження виїзду з Росії пов'язане з останньою спільною прес-конференцією у Києві, яка відбулася 16 серпня в інформаційному агентстві Укрінформ.

Сам Фейгін вважає, що мета російської влади - обмежити його в поїздки в Україну, а також, цілком можливо, позбавити волі у майбутньому.

Як повідомлялося, 16 серпня адвокати заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза, а також сина Мустафи Джемилєва Хайсера Марк Фейгін і Микола Полозов перебували в Києві, де взяли участь у прес-конференції на тему: "Судові процеси над кримськими татарами у Криму. Пошук шляхів реалізації інформаційної та політичної підтримки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-