Луценко: Заміряли всі пеньки, збитки від незаконної вирубки - майже $800 тисяч

Луценко: Заміряли всі пеньки, збитки від незаконної вирубки - майже $800 тисяч

Укрінформ
Вартість вирубаного у 2015 році лісу на кордоні зі Словаччиною сягає 800 тисяч доларів.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив генпрокурор Юрій Луценко, коментуючи кримінальну справу, в рамках якої відбулися обшуки у Державній прикордонній службі.

"Ця справа тягнеться ще з 2015 року... Як стало зрозуміло, в середині 2015 року прикордонний уповноважений Словацької Респрубліки звернувся до керівництва Чопського прикордонного загону з проханням погодити облаштування лінії державного кордону  словацької сторони сейсмічним кабелем і камерами відеоспостереження без ведення вирубки дерев. Під виглядом цих робіт, які не потребували вирубки лісів, зловмисники з української сторони на протяжності 30 кілометрів  державного кордону вирубали ліс. Сліди від тракторів ведуть у бік словацького кордону. Це було зафіксовано. Заміряли усі пеньки, обрахували скільки було спиляно. Загальна вартість спиляного лісу сягає близько 800 тис. доларів", - розповів генпрокурор.

За його словами, слідство у цій справі велося дуже повільно, однак він вирішив активізувати роботу після свого візиту на Закарпаття і зустрічі з Геннадієм Москалем.

Луценко поінформував, що під час обшуків у ДПСУ вилучено службовий журнал із записами про неодноразовий перетин кордону  працівниками словацької фірми.

"Тепер слідство має встановити, хто дозволяв місцевим закарпатським прикордонникам впускати на суверенну  територію України іноземних громадян з технікою для вирубки українського лісу, і хто нажився на цій оборудці", - резюмував генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-