У СБУ підтвердили, там досі працює дружина екс-беркутівця - Соболєв

У СБУ підтвердили, там досі працює дружина екс-беркутівця - Соболєв

Укрінформ
Голова комітету ВР з питань запобігання корупції Єгор Соболєв заявив, що в Службі безпеки України підтвердили інформацію про те, що в СБУ досі працює дружина одного з екс-беркутівців.

Про це Соболєв заявив під час спільного засідання Комітету запобігання корупції та Комітету з питань інформатизації та зв'язку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Адвокати Автомайдану зокрема надавали нам дані про те, що дружина одного з беркутівців, який втік, працює у відділі СБУ, який відповідає за прослуховування. Ми звернулися до керівника СБУ з проханням перевірити цю інформацію. Несподівана відповідь... Як випливає з відповіді, була проведена перевірка щодо майора Мельник. Це і є дружина екс-беркутівця, яка, виявляється, справді працює у Службі... Під час службової перевірки не було виявлено фактів надання доступу до відповідних носіїв секретної інформації щодо проведення негласних слідчих розшукових дій стосовно Мельника, її чоловіка, який втік", - сказав Соболєв.

Він також наголосив, що ця історія потребує подальшого парламентського розслідування.

"Попросив правників підготувати нове звернення. Думаю, що це ризик, коли людина одного з таких підозрюваних працює у СБУ, особливо якщо це стосується прослуховування", - сказав народний депутат.

Як повідомлялося, раніше адвокат родин Небесної Сотні Віталій Титич заявив, що частина екс-бійців спецпідрозділу "Беркут", який звинувачують у масових вбивствах під час Євромайдану, втекли з України через витік оперативної інформації, зазначивши, що дружина одного з "екс-беркутівців" досі працює в СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-