Е-декларації: у НАЗК кажуть, що зриву запуску не було

Е-декларації: у НАЗК кажуть, що зриву запуску не було

Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак запевняє, що зриву запуску системи е-декларування не було і не треба спекулювати на цій темі.

Про це вона заявила під час спільного засідання Комітету ВР з питань запобігання корупції та Комітету з питань інформатизації та зв'язку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не можна говорити про зрив запуску системи електронного декларування. Я категорично проти таких заяв", - сказала вона.

Корчак зауважила, що НАЗК брали участь у роботі комісії з оцінки якості, яка проводилась не за ініціативою агентства   а у рамках проекту ПРООН і "Міранда". Між цими структурами існували відносини, "і ми не маємо до цього юридичного відношення". Тобто, НАЗК не брав офіційно участі у розробці програмного продукту, сказала вона, відповідаючи на вимогу нардепа Борислава Берези надати прізвище відповідального за зрив запуску системи декларування.

Її слова підтвердив розробник - директор ТОВ «Міранда» Юрій Новіков, з яким співпрацює ПРООН.  За його словами, розробник має правові відносини з Програмою Розвитку ООН, а не з НАЗК.

У свою чергу голова Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв зауважив, що  ПРООН сама обрала розробника і українська сторона має подякувати їй за те, що ПРООН вклала гроші у цій проект. За словами Соболєва, не  треба звинувачувати один одного, а треба разом працювати і зробити все можливе, щоб система е-декларування запрацювала з 1 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-