Скіпальський: З ворогами держави має боротися

Скіпальський: З ворогами держави має боротися "профільний" віце-прем'єр

Укрінформ
У Кабінеті Міністрів України необхідно запровадити посаду віце-прем’єр-міністра з питань комплексної боротьби з внутрішніми та зовнішніми ворогами держави.

Таку думку під час круглого столу в Укрінформі висловив екс-заступник голови СБУ, голова Спілки офіцерів України генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

«Можливості посилення України полягають у необхідності розробки концепції системної багатовекторної композиційної контрборотьби проти внутрішніх та зовнішніх ворогів із синхронним використанням усіх інституцій держави. А для синхронізації всіх державних, цивільних та військових інституцій в Кабінеті Міністрів потрібно як мінімум терміново ввести віце-прем’єр-міністра з питань комплексної боротьби. Ми маємо шість віце-прем’єрів, які не знаю чим займаються, але жодного спеціаліста у сфері оборони», - сказав експерт.

Він укотре висловився за необхідність запровадження військового стану на території Луганської та Донецької областей. На думку Скіпальського, це дасть змогу «відшліфувати» механізми режиму військового стану загалом, набути певного досвіду, а також сприятиме боротьбі із «внутрішньою мафіозно-корупційною складовою, що є загрозою для всіх країн Європи». «Режим військового стану вважаю за необхідне ввести в окремих місцевостях з обов’язковим визначенням територій хоча б на три місяці», - додав генерал-лейтенант.

Одночасно з цим голова Спілки офіцерів України вважає за доцільне обов'язково переглянути реалізацію оборонної політики держави, поставивши в центр оборони матрицю "СБУ-зовнішня розвідка-Прикордонна служба-Нацгвардія", і вже навколо цієї матриці формувати інші частини оборони.

Скіпальський також пропонує залучати масово державні та громадські організації до патріотично-військового виховання молоді та громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-