В Одесі під прокуратурою - перфоманс на підтримку НАБУ

В Одесі під прокуратурою - перфоманс на підтримку НАБУ

Укрінформ
Близько двадцяти одеситів, переважно активістів "Демальянсу", організували перфоманс в середу біля входу до будівлі прокуратури Одеської області.

Учасники пікетування тримали в руках плакати "ГПУ, припини катування!", "Діма Сус - прокурор-гопник" та інші, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одягнуті пластикові пакети на голови двом учасникам акції, прив'язаним до стільців, символізують стиль співпраці Генеральної прокуратури України зі співробітниками Антикорупційного бюро України. Ми спостерігаємо по суті системний пресинг з боку ГПУ до НАБУ. Спершу було організовано обшуки в приміщеннях Антикорупційного бюро, щоб дискредитувати співробітників цього державного органу, потім працівники ГПУ під керівництвом Дмитра Суса викрали, на нашу думку, двох співробітників НАБУ і піддали їх катуванню", - зазначив учасник акції Кирило Філімонов.

Пікетувальники озвучили звернення до керівництва ГПУ з вимогами "припинити системну дискредитацію НАБУ та її співробітників, притягнути до відповідальності одного з керівників департаменту ГПУ Суса".

Одесити також вважають за необхідне внести змінити до чинного законодавства, щоб надати НАБУ більші повноваження для забезпечення ефективних антикорупційних розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-