НАБУ убезпечилось: допити тепер зніматимуть на відео

НАБУ убезпечилось: допити тепер зніматимуть на відео

Укрінформ
Відсьогодні детективи Національного антикорупційного бюро України мають 6 облаштованих кімнат із вбудованими відеокамерами для проведення допитів.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Завдяки підтримці Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) було відремонтовано приміщення та обладнано сучасними камерами, одна з яких вмикається автоматично при вході в приміщення і знімає загальний план, а інша – безпосередньо учасника кримінального провадження. Записи таких допитів зберігатимуться на окремому реєстраторі для зчитування інформації", - зазначили в НАБУ.

До кінця серпня експерти КМЄС проведуть низку тренінгів для детективів НАБУ щодо проведення допитів із використанням встановленої відеофіксації, особливостей приєднання електронних записів до кримінального провадження, а також їх технічного обслуговування.

Нагадаємо, що у травні 2016 року Національне бюро підписало Меморандум про взаєморозуміння з Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України, метою якого є поглиблення співробітництва сторін задля реалізації антикорупційних реформ у державі.

фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-