Підробні ЗНО: в Центрі оцінювання сказали, куди скаржитись

Підробні ЗНО: в Центрі оцінювання сказали, куди скаржитись

Укрінформ
Директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) прокоментував  Укрінформу інформацію ГПУ щодо завищення результатів зовнішнього незалежного оцінювання 2000 осіб з 2008 року.

"Справді є випадки, коли ми в УЦОЯО не можемо підтвердити достовірність тих результатів, які  передані до вишів. Тобто вони реально відрізняються від того, що є в оригіналах робіт. Стосовно результатів 2014-2015 року (за інформацією ГПУ, встановлено завищення результатів ЗНО 200 особам - Ред.), то це мабуть та частина, яку прокуратура висуває як звинувачення. А що стосується 2000 робіт, я думаю, що це підозра, я думаю, що навіть матеріалів, щоб стверджувати, обмежено. Я не берусь коментувати", - сказав Карандій.

За його словами, внесення змін до результатів ЗНО можливі лише в двох випадках.

"По-перше, в процесі апеляції, але апеляційний розгляд вже закрито по відповідним рокам, він не здійснюється. І друге - за рішенням суду. Якщо буде рішення суду, УЦОЯО має його виконати», - сказав Карандій.

Також він повідомив журналістам, що в УЦОЯО не робили відповідний аналіз за всі роки, лише надавали ГПУ інформацію щодо відповідності результатів ЗНО за тими сертифікатами, які для перевірки Центру надавала сама прокуратура.

"Ми не робили аналізу за всі роки. Те, що робить ГПУ шляхом комп'ютерної експертизи, те обладнання вилучено з УЦОЯО. Ми здійснювали перевірку тільки  відповідно до оригіналів робіт. Маю сказати, що оригінали робіт у нас нормативно зберігаються протягом одного року, фактично два роки. Окремі регіональні центри зберігають 3-4 роки, якщо мають відповідні приміщення  для цього. Ми тільки оригінали робіт перевіряли, решту - ГПУ", - сказав Карандій.

Він повідомив, що цього року апеляційні заяви на результати ЗНО подали лише 0,3% випускників, які зареєструвалися та пройшли тестування .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-