СБУ затримала рецидивіста, який погрожував

СБУ затримала рецидивіста, який погрожував "кисневою бомбою"

Укрінформ
Працівники СБУ затримали рецидивіста-псевдомінера, який погрожував «підірвати кисневою бомбою» багатоповерхівку в Миколаєві.

Про це повідомили в прес-групі УСБУ в Миколаївській області.

«На телефон оператора спецлінії "102" у Миколаєві надійшов анонімний дзвінок із повідомленням про замінування в обласному центрі багатоквартирного житлового будинку на вулиці Садова. Оперативні групи відразу виїхали на об’єкт, однак не виявили жодних вибухонебезпечних пристроїв чи вибухових речовин. Через два дні СБУ встановила та затримала псевдомінера за місцем його проживання в Миколаєві», - йдеться у повідомленні.

Анонімом виявився 36-річний непрацюючий чоловік. Псевдомінер має відразу кілька судимостей, у тому числі – за тяжкими статтями. Зокрема, він лише рік тому вийшов із місць позбавлення волі за скоєння такого ж злочину – завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Зловмисник пояснив, що вчинив правопорушення із хуліганських мотивів. Співробітники спецслужби встановили, що реальних намірів та можливостей для здійснення терористичного акту він не мав.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. За повторне скоєння злочину стаття передбачає позбавлення волі до 5 років.

Як уже повідомляв Укрінформ, 10 серпня в поліцію зателефонував анонім і сказав, що через деякий час у 16-поверховому будинку на Садовій вибухне «киснева бомба». Мешканців евакуювали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-