До

До "лісника Януковича" приходили з обшуками

Укрінформ
Генпрокуратура спільно з СБУ провела обшуки на об’єктах нерухомості, які належать колишньому голові Держлісагентства України.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та співробітниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України проведено низку обшуків на об’єктах нерухомості, які належать та раніше належали (перереєстровані на інших осіб під час розслідування провадження) колишньому Голові Держлісагентства України та його дружині, також за місцем проживання інших осіб, які перевіряються на причетність до злочинної схеми вимагання грошових коштів від імпортерів лісової продукції в період 2011-2014 років", - йдеться в повідомленні.

В ході обшуків вилучили документацію та здобули додаткові докази причетності цих осіб до вчинення кримінальних правопорушень.

"Окрім цього, за результатами проведення комплексу слідчих (розшукових) дій встановлено та повідомлено про підозру ще одному з учасників злочинної схеми вимагання грошових коштів від імпортерів лісової продукції в період 2011 - 2014 років. Указана особа наближена до колишнього керівництва Державного агентства лісових ресурсів України та приймала безпосередню участь у пред’явлені вимог представникам іноземних компаній, які імпортували деревину з України у період 2011-2014 років, щодо сплати так званих "відкатів" за отримання необхідних обсягів зазначеної продукції", - зазначили в прес-службі.

У ГПУ встановили: діючи за попередньою злочинною домовленістю з керівництвом Держлісагентства України у зазначений період, шляхом вимагання, підозрювані особи одержали неправомірну вигоду на загальну суму коштів понад 140 млн грн, які легалізували за допомогою офшорних компаній.

Дії цього учасника злочинної схеми кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом КК України.

"У зв’язку з відсутністю за місцем свого проживання та неявкою на виклики до слідчого, його оголошено в розшук та отримано ухвалу слідчого судді про затримання та доставку в суд", - повідомили в ГПУ.

Нагадаємо, Держлісагентство з 2011-го по 2014 роки очолював Віктор Сівець.

Його родина володіє трьома земельними ділянками на Печерську по вул. Мічуріна, на яких розташований маєток площею 1 тис. 85 кв. м. Також у власності Сівця перебуває будинок площею 188 кв. м у селі Старі Безрадичі, що в Обухівському районі.

Дружині екс-очільника Держлісагентства належить 95,6 % акцій ПАТ "Клеванський лісозавод "Промінь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-