Екс-регіонала Колесніченка оголосили в розшук

Екс-регіонала Колесніченка оголосили в розшук

Укрінформ
Екс-регіонала Вадима Колесніченка оголосили в розшук, аби притягнути до кримінальної відповідальності за провокування конфлікту в "Українському домі" в 2010 році.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Департаментом спеціальних розслідувань зібрано докази та притягнуто до кримінальної відповідальності народного депутата України 5-7 скликань заступника голови депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді В. Колесніченка, а також низку правоохоронців столичної міліції та спецпідрозділу "Беркут", у тому числі керівного складу за перевищення влади, що супроводжувалося насильством під час проведення одного із відкритих заходів в м. Києві", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ уточнили, що колишній заступник начальника управління ГУ МВС України в м. Києві разом з командиром полку міліції "Беркут", його заступником, командиром роти та підлеглими співробітниками, діючи за вказівкою народного депутата України В. Колесніченка, перевищуючи владу та свої службові повноваження 08.04.2010 під час проведення одного із відкритих заходів у Великій виставковій залі ДП "Національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім" спровокували конфлікт та безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу, затримавши 14 з них, заподіявши їм тілесні ушкодження.

Крім того, указані правоохоронці з метою приховування своїх злочинних дій перешкодили журналістській діяльності та застосували насильство і спричинили тілесні ушкодження журналісту одного з телевізійних каналів, який намагався задокументувати їх незаконні дії.

"Командиру полку міліції «Беркут», командиру роти та чотирьом підлеглим їх працівникам оголошено та вручено підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України, протиправні дії В. Колесніченка кваліфіковані за ч. 4 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 365 КК України. До слідчого судді внесені клопотання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів у вигляді цілодобових домашніх арештів", - зазначили в Генпрокуратурі.

Крім цього, щодо двох підозрюваних, один з яких на даний час проходить службу в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України, а інший - в управлінні «Корпусу оперативно-раптової дії» (КОРД) ГУ Нацполіції в м. Києві, до суду внесені клопотання про відсторонення їх від займаних посад.

"Стосовно В. Колесніченка, заступника начальника управління міліції та заступника командира спецпідрозділу "Беркут" судом надано дозволи на їх затримання та вони оголошені в розшук. Указаним особам повідомлено про підозру у встановленому законом порядку. Досудове розслідування знаходиться на завершальному етапі", - наголосили в ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-