У Міноборони анонсували участь ЗСУ в іще 10 міжнародних навчаннях

У Міноборони анонсували участь ЗСУ в іще 10 міжнародних навчаннях

Укрінформ
Збройні сили України всього у 2016 році візьмуть участь у 10 командно-штабних навчаннях.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України підполковник Олексій Чернобай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цьому році за участі Збройних сил України буде проведено 10 багатонаціональних навчань», - сказав Чернобай.

За його словами, нині у  Повітряних силах ЗСУ триває фаза командно-штабних навчань з практичними діями військ під назвою “Небесний щит-2016”. У ході навчання органи військового управління удосконалюють навички із здійснення ефективного планування та застосування військ (сил) у ході відбиття ударів засобів повітряного нападу противника та завдання авіаційних ударів по об’єктах (угруповань військ) у відповідь.

«До кінця цього року підрозділи Збройних сил України  візьмуть участь у трьох багатонаціональних навчаннях на території України та за її межами», - додав речник МОУ.

Так, у листопаді на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені Сагайдачного відбудуться багатонаціональне командно-штабне навчання із залученням військ «Кленова Арка».

У другій половині вересня в Румунії відбудеться багатонаціональне командно-штабне навчання із залученням військ «Світла лавина». «Участь у ньому візьмуть військовослужбовці Збройних сил України зі спорядженням та військовою технікою», - додав Чернобай.

А в жовтні в Боснії і Герцеговині – «РЕГЕКС». Там запланована участь військових механізованого та аеромобільного підрозділу ЗСУ зі штатним озброєнням та військовою технікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-