ГПУ передала до суду справу про теракт біля Верховної Ради

ГПУ передала до суду справу про теракт біля Верховної Ради

Укрінформ
Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно осіб, які 31 серпня 2015 року вчинили теракт біля Верховної Ради.

Про це повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. 

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва Генеральної прокуратури України 11.08.2016 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням групи осіб у вчиненні 31.08.2015 біля Верховної Ради України терористичного акту, що призвів до загибелі людей та інших злочинів", - йдеться у повідомленні.

Так, обвинувальний акт направлено за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.258 (терористичний акт), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.2 ст.342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) КК України.

У ГПУ уточнили, що санкція ч.3 ст.258 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі із конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялося, 31 серпня 2015 року Верховна Рада в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади. Після цього під будівлею парламенту почалися сутички протестувальників з правоохоронцями. У результаті зіткнень, під час яких, зокрема, у правоохоронців кинули гранату, загинули чотири нацгвардійці, за медичною допомогою звернулися 179 чоловік, було затримано та обрано запобіжний захід 18 людям, ще 13 після затримання відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-