Прокуратура проситиме для Чауса заставу в 4 мільйони - ЗМІ

Прокуратура проситиме для Чауса заставу в 4 мільйони - ЗМІ

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вимагатиме у суді 4 млн грн застави для судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві.

Про це "Українській правді" повідомило джерело у САП.

"Холодницький сьогодні підпише підозру Чаусу, завтра ми її йому вручимо і звернемося до суду. Максимально, що ми можемо просити - це заставу", - пояснив співрозмовник.

За словами джерела, паралельно прокуратура звернеться до голови Верховного суду України, який у свою чергу має звернутися до Верховної Ради, щоб депутати зібралися і дали дозвіл на затримання судді Чауса.

Як повідомлялося, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. (понад 3,7 млн грн).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Однак підозру Чаусу можна буде вручити лише завтра, оскільки зараз заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький перебуває у відрядженні за кордоном.

Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він ухвалював рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому "Юра Єнакіївський" зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії в Монако.

Чаус підпадав під люстрацію, входив у список на люстрацію Мінюсту – однак продовжував працювати суддею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-