Луценко підтвердив, що без рішення Ради Чауса не затримають

Луценко підтвердив, що без рішення Ради Чауса не затримають

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що дозвіл на арешт судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, якого викрили у хабарництві детективи Національного антикорупційного бюро, може дати лише Верховна Рада, яка наразі перебуває на канікулах.

Про це генпрокурор заявив у середу на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, безумовно, суддя є недоторканним до відповідного рішення Верховної Ради. Як буде діяти Верховна Рада, ви маєте спитати у керівництва або депутатів. Іншої процедури немає", – сказав Луценко.

Він також привітав НАБУіз затриманням Чауса і заявив, що це свідчить про якісну боротьбу зі злочинністю. Він нагадав, що ця справа знаходиться саме у сфері відповідальності НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), а не ГПУ.

"Користуючись нагодою, я хочу привітати колег з НАБУ з успішною операцією із затримання хабарника, судді районного суду. Можливо, це й не велика, але досить одіозна в українському суспільстві постать судді Чауса. Думаю, що це гарна акція, яка показує загальні результати боротьби зі злочинністю будь-яких рівнів і в будь-які часи, в минулому чи в сьогоденні", - підкреслив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ,  9 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. (понад 3,7 млн грн). Правопорушення кваліфіковане за ч. 4. ст. 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-