Медяника можуть випустити за умови співпраці зі слідством - Луценко

Медяника можуть випустити за умови співпраці зі слідством - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключає, що в разі співпраці зі слідством заарештованого колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою йому не буде продовжено.

Про це він заявив у середу на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваємось на те, що він (Медяник - ред.) буде давати свідчення. Якщо Медяник буде співпрацювати зі слідством, то я не виключаю, що запобіжний захід йому не буде продовжено на наступні два місяці", - сказав Луценко.

Якщо ж Медяник відмовиться від співпраці, то, за словами генпрокурора, його судитимуть за найважчими статтями Кримінального кодексу.

"Якщо ні (не співпрацюватиме зі слідством - ред.), якщо й далі тактика, яку йому нав'язує адвокат Єфремова: все відкидати і мовчати, буде ним підтримана, значить він, як і Єфремов, піде до суду по обвинуваченню у найважчих статтях, які можна собі уявити до громадянина України", - наголосив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що свого часу Медяник діяв як посередник між Києвом і сепаратистами, і на базі його офісу вирішувалося чимало важливих для України питань, однак від відповідальності за тими статтями, що інкримінуються Медянику, його ніхто не звільнятиме.

"Особливості Медяника полягають в тому, що під час сепаратистських подій в Луганську, а потім і під час захоплення російськими терористами СБУ та обласної адміністрації екс-нардеп Медяник виступав посередником між українською стороною і сепаратистами та терористами. На базі його офісу відбувалися зустрічі, де колишній секретар РНБО Андрій Парубій намагався вирішити питання про звільнення адміністративних і державних установ. В ході цих переговорів звільнялися й посадові особи в українських правоохоронних органах, державних установах. Медяник грав на той момент позитивну роль для Української держави. Тим не менше, це не звільняє його від тих підозр, які обгрунтовано мають слідчі щодо нього", - заявив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, Медяника було затримано 6 серпня в рамках справи Єфремова. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України та у сприянні створенню і діяльності терористичної організації "ЛНР".

8 серпня Печерський райсуд Києва обрав Медянику запобіжний захід - тримання під вартою терміном на 60 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-