Справа Клименка: Луценко анонсував нові затримання у вересні

Справа Клименка: Луценко анонсував нові затримання у вересні

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко анонсував нові затримання фігурантів по справі екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка вже у вересні.

Про це він заявив у середу на брифінгу в ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора був судом заарештований колишній перший заступник Податкової державної адміністрації, яка потім стала називатися Міністерством доходів і зборів, пан Головач... Також були затримані (інші екс-посадовці - ред.) і сьогодні відбудеться суд щодо їхнього арешту... Всі вони працювали керівниками податкових адміністрацій міста або районів міста Києва. Загальні збитки, які інкримінуються цим громадянам, складають більше 3 мільярдів гривень", - сказав він.

За словами Луценка, суд виніс рішення про арешт Головача з можливістю внесення застави в 200 млн гривень. Як пояснив генпрокурор, саме на таку суму за особистим підписом Головача було підписано документи про незаконне нарахування ПДВ на користь фіктивних структур. Луценко зазначив що наразі на цю суму арештовується різне рухоме і нерухоме майно фігуранта так званої злочинної схеми Клименка (екс-міністр доходів та зборів Олександр Клименко - ред.).

"За оперативними даними, ці мільйони фіктивного ПДВ через відповідну прокладку, організовану злочинним угрупованням Януковича і його підлеглих,  було направлено на будівництво так званої вертолітної площадки", - наголосив він.

Луценко підкреслив, що це перша "публічна акція" групи прокурорів у справі організованого злочинного угруповання Клименка.

Він також повідомив, що "наступна акція" відбудеться у вересні у зв’язку з тим, що існує величезний обсяг роботи. Загалом цією справою займаються 15 слідчих Генпрокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-