Адвокат Чийгоза просить скасувати

Адвокат Чийгоза просить скасувати "суд по скайпу"

Укрінформ
У суді над заступником глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом із застосуванням відеозв'язку адвокат Микола Полозов подав скаргу на такий режим судового процесу.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Сьогодні подав касаційну скаргу на рішення судді Зінькова про проведення суду у справі Ахтема Чийгоза в режимі відеоконференції", - пише Полозов.

Він також повідомив, що "кримський суд" затвердив запропонований "прокурором" Домбровським порядок дослідження доказів: "1. Допит потерпілих. 2. Допит свідків. 3. Матеріали справи. 4. Речові докази".

Як повідомлялося, Чийгоза утримують в катівнях ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. У сфальсифікованій кримінальній справі про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених. Трьох з них - Ахтема Чийгоза, Мустафу Дегерменджи та Алі Асанова утримують у СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов та Ескендер Емірвалієв чекають на вирок вдома, їх взяли на поруки.

У Росії правозахисний центр «Меморіал» визнав політв'язнями фігурантів «справи 26 лютого», які утримуються під вартою, - Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджи.

Так званий Верховний суд Криму виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме виробництво. Чийгозу інкримінують організацію масових заворушень біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджи й Алі Асанову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-