Суд заарештував маєток екс-заступника Пшонки

Суд заарештував маєток екс-заступника Пшонки

Фото
Укрінформ
На житловий будинок екс-заступника Генпрокурора Рената Кузьміна в Пущі-Водиці накладено арешт.

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 17 червня, пишуть Наші гроші.

"Суд наклав арешт на житловий будинок загальною площею 1068 кв. м з підвалами, навісами і гаражем на 142 кв м. Він розташований  на вул. Вишгородській, 150 (Межигірське лісництво)", - зазначається у повідомленні.

Зазначається, що суд заборонив власнику будь-яким чином передавати, розпоряджатися, використовувати, переробляти та відчужувати житловий будинок та всі господарські споруди, що відносяться до нього.

Нагадаємо, 25 вересня 2015 р. було порушено кримінальне провадження за фактом заволодіння державним майном. Зокрема, службові особи ДУС, комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» та КМДА сприяли екс-заступнику Генпрокурора Ренату Кузьміну у будівництві житла на території КВ «Пуща-Водиця» ДУС, землі якої належать до земель рекреаційної зони, де зведення індивідуальних будинків заборонено.

У листопаді 2006 року ДУС надало Кузьміну у користування будинок відпочинку КВ «Пуща-Водиця». Влітку 2008-го Кузьмін отримав дозвіл на проведення капітального ремонту, зобов’язавшись інвестувати у реконструкцію 1 млн грн. Через місяць він отримав дозвіл на реконструкцію з добудовою гостьового будинку, лазні, альтанки з барбекю і встановленням паркану.

У результаті Кузьмін відремонтував будівлю «Пущі-Водиці» і збудував новий великий будинок на 1068 кв м, на який у грудні 2010 року оформив свідоцтво про право приватної власності. Згодом будинок частинами був подарований Лідії Шумаковій (імовірно - теща Кузьміна).

Як відомо, проти Кузьміна у травні 2014 року було відкрито кримінальне провадження через незаконне затримання екс-керівника МВС Юрія Луценка у 2010 році.

З червня 2014 року Ренат Кузьмін перебуває в розшуку. 16 липня цього року його адвокат заявив, що екс-заступник Генпрокурора перебуває в Україні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-