У Дніпровській лікарні відкрили виставку осколків, витягнутих з бійців АТО

У Дніпровській лікарні відкрили виставку осколків, витягнутих з бійців АТО

Фото
Укрінформ
У Дніпрі 5 серпня відкрилася виставка осколків, витягнутих з поранених українських військовослужбовців, які брали участь у бойових діях на Донбасі.

Про це пише DepoДніпро.

Виставку організували лікарі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова за підсумками 27 місяців роботи. Медики зібрали автоматні кулі, осколки від мінометів, гармат, "Градів", танкових снарядів.

"Тут зібрані кулі і осколки від сучасної зброї, починаючи від стрілецької. Це автоматні кулі, від гвинтівок і ті снаряди, які прилітають на наші позиції і викликають смерті та поранення наших бійців, - зазначив заступник головного лікаря Юрій Скребець. - Тут і товстостінні важкі осколки від артилерії, немагнітні, легкі, але дуже великі - це "Град"".

За словами головного лікаря Сергія Риженка, за час бойових дій на Донбасі лікарі зробили більше 3,5 тисяч операцій. "Перелито дві тонни донорської крові, врятовано дві тисячі бійців. Ми цим пишаємося", – сказав він.

Осколки - не лише пам'ять про врятовані життя, а й речові докази: слідчі органи вилучають осколки для зберігання. Вони служать доказами для встановлення отримання поранення в умовах бойових дій, для встановлення військових злочинів, зазначає видання.

Фото: DepoДніпро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-