МОН планує ввести єдиний кваліфікаційний іспит для юристів

МОН планує ввести єдиний кваліфікаційний іспит для юристів

Укрінформ
Для юристів планується введення єдиного кваліфікаційного іспиту, який складатимуть усі випускники магістратури.

Про це на засіданні робочої групи в Міністерстві освіти і науки України, що працює над концепцією вдосконалення юридичної освіти для фахової підготовки правника, заявила заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд.

“Складання єдиного кваліфікаційного іспиту має стати першим кроком у доступі до професії (юриста - ред.). Тобто за результатами цього іспиту має оголошуватися конкурс на основні правничі професії: суддя, адвокат, прокурор і нотаріус», - сказала Сироїд.

Вона зазначила, що наразі для доступу до суддівської професії  потрібно складати два іспити: відбірковий іспит та іспит на відповідність кваліфікаційним вимогам, так ось єдиний  кваліфікаційний іспит має замінити відбірковий.

Перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун, у свою чергу, наголосила, що заочна форма навчання для юристів має зникнути взагалі.

“У нас катастрофічно знизився рівень вимог до студентів, особливо до заочників. І це не тільки проблема юридичної освіти. Той рівень вимог та контролю, який є на заочній формі, не дає нам можливості говорити про перспективу отримання якісної юридичної освіти в такому форматі”, - підкреслила Совсун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-