Суд у справі Штепи допитає свідків через тиждень

Суд у справі Штепи допитає свідків через тиждень

Укрінформ
Червонозаводський райсуд Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яка звинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та створення терористичної групи, продовжить допит свідків через тиждень.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Допит свідків захисту у справі Штепи продовжиться 11 серпня о 14:00", - відзначили в суді.

На засіданні, стало відомо, що допитано мера Слов'янська Вадима Ляха, а також задоволено клопотання захисту про відеодопит екс-губернатора Донецької області Сергія Тарути.

Підозрювана Штепа, сказали в суді, доставлена до суду під охороною автоматників.

"Вона посилала журналістам руками поцілунки. Під час допиту свідка наділа чорні окуляри, перебивала його і голосно сміялася, на що отримала зауваження від судді", - додали в суді.

Що стосується свідка Ляха, то він, пояснили в суді, заявив, що вона не організовувала референдум і не причетна до інкримінованих їй злочинів.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 19 липня суд у Харкові продовжив для Штепи запобіжний захід -  утримання у СІЗО - до 16 вересня 2016 року. На той момент залишилося допитати 30 свідків захисту. Відеодопит свідка захисту, екс-голови Донецької області Сергія Тарути тоді ж не відбувся з технічних причин.

Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під погрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-