Суд залишив Александровську під вартою

Суд залишив Александровську під вартою

Укрінформ
Київський райсуд Харкова залишив у силі запобіжний захід для підозрюваної у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і наданні неправомірної вигоди службовій особі колишнього народного депутата від КПУ Алли Александровської: тримання у СІЗО на два місяці без права на заставу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат підозрюваної Олександр Постернак, який подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу.

"Держобвинувач Іван Слюсар наполіг на тому, що стаття, інкримінована Александровській, не передбачає іншого запобіжного заходу, окрім призначеної. Водночас, конвенція Європейського суду з прав людини говорить, що запобіжний захід може бути змінено залежно від стану підозрюваного незалежно від статті. Це міжнародна норма, і суд мав її врахувати", -  зазначив Постернак.

За його словами, стан Александровської, доставленої в суд, погіршився через те, що додалися ознаки ОРЗ. "Уранці в СІЗО вона покликала медика з проханням поміряти їй пульс і зробити кардіограму, але медик не прийшов", - сказав адвокат.

"Захист має в розпорядженні висновок незалежного лікаря про те, що у 67-річної Александровської - ішемічна хвороба серця і аритмія з екстрасистолою, що може призвести до раптової зупинки серця, а в СІЗО немає умов для порятунку хворих", - додав Постернак.

За словами захисника Александровської Олександра Шадріна, тепер у захисту є всі підстави звернутися до Європейського суду з повним переліком десятка порушень Конвенції з моменту затримання підозрюваної: "Європейський суд уже прийняв нашу скаргу на нелюдські умови тримання Александровської в СІЗО".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 30 червня Київський райсуд Харкова обрав для Александровської тримання в СІЗО на час досудового слідства.

12 липня Жовтневий райсуд Харкова зобов'язав начальника СІЗО забезпечити Александровській право на меддопомогу. Через день її доставили в лікарню швидкої допомоги на обстеження, після чого повернули в СІЗО.

За матеріалами слідства, Александровській разом з оголошеним у розшук сином Олександром намагалася підкупити депутатів Харківщини для прийняття звернень до парламенту і до Президента щодо змін у Конституцію з федералізації.

Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-