Марина Порошенко відвідала центр для дітей з аутизмом у Малайзії

Марина Порошенко відвідала центр для дітей з аутизмом у Малайзії

Фото
Укрінформ
У рамках офіційного візиту Глави Української держави до Малайзії дружина Президента Марина Порошенко відвідала Центр дитячого розвитку для дітей з аутизмом "Пермата Курніа".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Діяльність цього закладу є частиною програми Пермата, яка реалізовується під патронатом дружини прем’єр-міністра Малайзії Датін Росма Мансор. Сама програма співпрацює з міжнародною організацією "Autism Speaks", яка бореться за права людей з аутизмом. У супроводі дружини міністра Кабінету Міністрів Датін Хаджа Норазеліна Аванхад Марина Порошенко ознайомилася з роботою Центру. Зокрема, оглянула навчальний клас, де проходило заняття, спортивний зал та музичні класи, у яких діти презентували музичні виступи для гостей", - йдеться у повідомленні.

Директор Центру Хасна Торон наголосила, що основна мета закладу – надати допомогу дітям з аутизмом, повною мірою розкрити їх потенціал та підготувати до навчання у звичайних навчальних закладах, і що не менш важливо – підвищити рівень обізнаності людей щодо проблем аутизму. Окрім того, Центр проводить тренінги та консультації для вчителів і терапевтів щодо стратегій навчання дітей з аутизмом, а також створений з метою бути зразком для майбутніх центрів по всій Малайзії.

Як зауважила Марина Порошенко, сьогодні в Україні питання соціалізації дітей з особливими потребами є надзвичайно актуальним. "В Україні вже розпочато трирічний науково-педагогічний експеримент, мета якого напрацювати ефективні механізми забезпечення доступної освіти для дітей з інвалідністю та дати їм реальну можливість навчатися у середовищі однолітків. По завершенні експерименту планується поширення його результатів у всіх регіонах України", - розповіла вона.

Особливу увагу гостей директор Центру звернула на його назву – "Permata Kurnia". "Слово "permata" малайською мовою означає "коштовний камінь", бо діти – це "коштовне каміння" нації. А слово "kurnia" перекладається, як "особливий дар". Так, це особливий дар для суспільства приймати дітей з особливостями такими, якими вони є, та допомогти їм якнайкраще адаптуватися до життя. Адже ми даємо можливість розкрити потенціал цих дітей та виростити з них громадян, які зможуть зробити внесок у розвиток суспільства", - зазначила Хасна Торон.

На згадку про візит Марина Порошенко подарувала вихованцям Центру англомовні книги про Україну.

фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-