Після стрічки

Після стрічки "Крим. Спротив" МІП планує проект про Донбас

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики після презентації фільму "Крим. Спротив" планує зняти подібний проект про Донбас.

Про це повідомила під час публічного інтерв'ю у п'ятницю перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар.

"У нас уже з'явилася ідея проекту "Донбас. Спротив". Але треба шукати команду, яка буде його реалізовувати. Бо той, що ми робили про Крим, - напівволонтерський. Частково ми профінансували від Міністерства інформаційної політики. Знімальна група - це люди з Криму, які свої бюджети ділили навпіл, вони не заробляли на тому фільмі, просто покрили якісь базові витрати", - сказала Джеппар.

За її словами, цей проект, як і "Крим. Спротив", буде передусім орієнтований на іноземного глядача.

Джеппар нагадала, що фільм про Крим, який був презентований у Києві 12 липня, за хронометражем - 25 хвилин, випущений кількома мовами, оригінальна - англійська.

"Головний герой - реальний американський дослідник Остін Черрон, який до подій 2014 року був у Криму, вивчав етноси Криму, соціально-політичну ідентичність кримськотатарського народу. Цього разу, коли приїхав в Україну півроку тому, вивчав, чому кримські татари - патріоти України. Ми його запросили бути волонтером у цій стрічці. І він погодився. Він розповідає свою історію, як він побачив хроніку захоплення, як в України "віджимали" Крим", - розповіла перший заступник міністра інформполітики.

Вона додала, що герой фільму показав не лише події 2014 року, а й сьогоднішню ситуацію в Криму.

"Головний акцент - на тому, що рівень страху настільки високий, що люди бояться всього - бояться давати інтерв'ю, навіть комунікувати у Facebook з тим, хто сьогодні веде якусь активну політичну або публічну діяльність, бо для них це потенційний ризик", - підкреслила Джеппар.

Посадовець зазначила, що фільм розіслали на українські телеканали, багато з них вже його показали, а також до МЗС. І висловила впевненість, що він буде максимально конвертований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-