Україна пройшла крайню точку падіння - Розенко

Україна пройшла крайню точку падіння - Розенко

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко переконаний, що у 2016 році темпи зростання соціальних стандартів перевищать темпи інфляції.

Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne, повідомляє Урядовий портал.

«Ми прогнозуємо, що в цьому році підвищення соціальних стандартів відбуватиметься темпами більшими, ніж інфляція в Україні. Вперше за останні три роки ми маємо порівняно із 2015 роком зростання реальної зарплати на 12%. Це вже з урахуванням інфляції. Тобто темпи зростання зарплат ідуть значно вищими темпами, ніж інфляція. Сьогодні середній розмір зарплати в Україні вже біля 5 тис. грн», - сказав Розенко.

За його словами, за останні півроку вдалося стабілізувати і курс національної валюти, і ціни на ринках, у тому числі продовольства, ліків і промислових товарів.

«Якщо і наступні півроку ми матимемо такі самі високі темпи зростання заробітних плат, нам вдасться перекрити ті інфляційні падіння, які ми мали в 2014-2015 роках», - зауважив віце-прем’єр.

Він наголосив: ситуація в економіці та показники зростання зарплат дають підстави говорити про те, що Україна «вже пройшла крайню точку свого падіння і ми потроху починаємо виходити із тієї важкої соціально-економічної кризи, в якій Україна перебувала останні три роки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-