МЗС радить утриматися від поїздок до гірських районів Індії та Непалу

МЗС радить утриматися від поїздок до гірських районів Індії та Непалу

Укрінформ
МЗСУ України рекомендує громадянам утриматися від відвідин гірських районів Індії та Непалу через триваючі мусонні дощі, які спричинили повені та уже забрали життя кількох десятків людей.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"У зв'язку з триваючими мусонними дощами, що спричинили повені та зсуви грунту у гірських районах Індії та Непалу, жертвами яких стали вже кілька десятків людей в кожній з цих країн, Посольство України в Республіці Індія рекомендує громадянам України утриматись від відвідин гірських районів Індії (штати Уттаракханд і Хімачал-Прадеш та північно-східні регіони) та Непалу до покращення погодних умов", - зазначається у повідомленні.

У разі перебування у вказаній місцевості, МЗС України рекомендує не віддалятися від маршруту головних автомобільних трас.

У відомстві нагадали, що період мусонів триває щорічно з червня по вересень і під час нього варто уникати подорожей у високогірні райони цих країн.

"У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, загрози життю та здоров’ю громадянам України рекомендується звертатись до Посольства України в Республіці Індія за номерами телефонів: +91-11-2614-60-41, +91-92-0550-71-57 ("гаряча лінія" ПУ) або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57", - поінформували в МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-