Суд повернув САП справу Пасішника

Суд повернув САП справу Пасішника

Уточнено
Укрінформ
Солом'янський райсуд повернув обвинувальний акт відносно колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника назад на доопрацювання до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Відповідну ухвалу оголосив під час підготовчого засідання головуючий суддя у цій справі Сергій Агафонов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Обвинувальний акт щодо Пасішника повернути прокурору. Застосувати відносно Пасішника запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання та утриматись від спілкування з Абромавичусом (екс-міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом - ред.)», - йдеться в ухвалі суду.

Зокрема, у мотивувальній частині ухвали суд вказав, що в обвинувальному акті під час викладу фактичних обставин правопорушення детектив та прокурор роблять припущення щодо можливого залякування потерпілого Абромавичуса, що є порушенням законодавства, оскільки обвинувачення не може грунтуватися на припущеннях.

Крім того, зі змісту обвинувального акту не зрозуміло, що саме інкримінується обвинуваченому: залякування чи схиляння. Зі змісту акту також не зрозуміло, у чому полягало схиляння та залякування, і які вони мали зовнішні прояви. Судді вважають недоліком і те, що в обвинувальному акті не були названі особи, через яких Пасічник передавав документи Абромавичусу для свого призначення.

Коментуючи ухвалу суду, прокурор САП Ольга Ярова заявила, що оскаржить цей документ. «Якщо Апеляційний суд визнає ці обставини порушенням, тоді будуть виконані вимоги суду. Але я вважаю, що те, що було зазначено в ухвалі, не стосується питань підготовчого засідання», - резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, САП направила до Солом'янського райсуду обвинувальний акт стосовно Пасішника, у якому його звинувачують у порушенні частини 1 статті 344 Кримінального кодексу України, яка передбачає штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян або арешт від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі терміном на 2 роки.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) встановили факт здійснення Пасішником у період з 25 січня по 1 лютого незаконного впливу на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції на призначення Пасішника заступником міністра економічного розвитку і торгівлі. Пасішник вважає підозри НАБУ про те, що він незаконно впливав на роботу Абромавичуса, безпідставними.

3 лютого Абромавичус подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-