Люди поважатимуть поліцію, коли відчують надійний захист - Турчинов

Люди поважатимуть поліцію, коли відчують надійний захист - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вручив Національній поліції України прапор.

Урочиста церемонія відбулася в четвер на Софіївській площі в Києві під час святкування Дня Національної поліції України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перед тим, як вручити вам прапор, хотів ще наголосити, що реформи, які відбуваються в правоохоронній системі, не повинні зменшити вашу готовність захищати наших громадян", - сказав він.

Турчинов зазначив, що вірить у правоохоронців, які достойно виконають всі поставлені перед ними завдання.

Секретар РНБОУ наголосив, що перед Національної поліцією нині постає складне завдання - необхідно зробити все можливе для того, щоб громадяни перестали боятися правоохоронні органи, але поважали їх.

"Дуже важливо, щоб люди в Україні перестали боятися свій головний правоохоронний орган. Але вони повинні вас поважати, а це буде тільки тоді, коли вони відчують надійний захист свого життя, свого майна, своїх прав і свого майбутнього", - сказав Турчинов.

Він нагадав про те, що після Революції гідності Україна пішла шляхом реформ та зламала стару систему, замість міліції радянського зразка була сформована нова Національна поліція. "Я вірю в те, що усі виклики, які постають перед правоохоронцями, будуть подолані, а всі задачі, наявні в умовах війни, коли треба захищати правопорядок у складних умовах економічної кризи, будуть виконані", - додав секретар РНБО.

Він не сумнівається, що з часом Україна матиме Національну поліцію європейського зразка, яка не поступатиметься найкращим правоохоронним органам провідних країн світу.

Водночас Турчинов нагадав про те, під час подій на Майдані на вулицях столиці не можна було побачити правоохоронців, бо вони зрадили своїх громадян. Стара правоохоронна система, наголосив секретар РНБО, породжувала жорстокість та страх, безпорадність у критичних ситуаціях, але була небезпечною ще й тому, що вона породжувала зраду.

"Першими, хто зрадив Україну зі зброєю в руках та перейшов на бік агресора, були міліціонери кримського та севастопольського "Беркута". Багато зрадників та перевертнів у погонах було й на сході та в інших регіонах нашої країни", - додав він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-