Пожежа на БРСМ: родичі загиблих та постраждалі йдуть до Євросуду

Пожежа на БРСМ: родичі загиблих та постраждалі йдуть до Євросуду

Укрінформ
Родичі загиблих і постраждалі від пожежі на нафтобазі «БРСМ-Нафта» під Васильковом рятувальники мають намір подати скаргу до Європейського суду з прав людини з вимогою стягнути з держави Україна компенсацію, яку їм не виплатила БРСМ.

Про це OilNews повідомив адвокат потерпілих Олександр Мірошник. 

«Подаємо скаргу з тієї причини, що ми не змогли в українських судах довести свою правоту. Ми вважаємо, що за борги Едуарда Ставицького в цьому випадку відповідатиме держава Україна», - зазначив адвокат.

За його словами, після того, як потерпілих і загиблих рятувальників українські суди не визнали потерпілими, в них просто не залишилося шансів домогтися компенсації від БРСМ.

Мірошник також розповів, що в Європейському суді він представлятиме інтереси 12 потерпілих, а позовні вимоги складуть по 20 млн грн за кожного загиблого рятувальника і по 10 млн грн за тих, хто отримав травми або став інвалідом внаслідок пожежі. «Шанси виграти цю справу досить непогані, тому що ми будемо оскаржувати якість досудового розслідування і, відповідно, право доступу до правосуддя в Україні», - підсумував адвокат.

Як повідомлялося, Васильківський районний суд відмовив у клопотанні адвокатам загиблих і постраждалих під час пожежі на нафтобазі «БРСМ-Нафта» рятувальників про визнання їх потерпілими в справі проти керівництва нафтобази БРСМ.

Влітку 2015 року на нафтобазі БРСМ у Васильківському районі Київської області виникла величезна пожежа. Тоді загинули 6 людей та 14 були госпіталізовані.

Засновником мережі БРСМ є Андрій Біба. Повідомлялось, що 50% компанії було продано Едуарду Ставицькому, на той час міністру енергетики, який після Революції гідності втік з України і з березня 2014 року оголошений в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-