Чиновники Василькова роздеребанили 5,5 га лісу

Чиновники Василькова роздеребанили 5,5 га лісу

Укрінформ
Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження стосовно посадовців міста Васильків, які незаконно передали у приватну власність 5,5 га лісу.

Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Відзначається, що у 2010 році Васильківська райдержадміністрація передала у приватну власність 4 громадянам 5,5 га землі для ведення особистого селянського господарства.

Йдеться про землі лісогосподарського призначення державної власності, які розташовані на території Іванковичівської сільради. На той момент ділянки перебували у постійному користуванні ДП "Київське лісове господарство".

"Відведення у приватну власність лісових земель відбулося з перевищенням повноважень, оскільки розпорядження вказаною категорією земель належить до компетенції Кабінету міністрів", - нагадали у прокуратурі.

У зв’язку з цим відомство пред’явило позов про витребування вказаних земельних ділянок з чужого незаконного володіння на користь держави в особі Кабміну та поовернення їх у користування ДП "Київське лісове господарство".

Окрім того, за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань відносно посадових осіб Васильківської РДА та управління Держкомзему у Васильківському районі за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-