Суд не відпустив кримського депутата з-під домашнього арешту

Суд не відпустив кримського депутата з-під домашнього арешту

Укрінформ
Дніпровський районний суд Києва відмовив колишньому депутату Верховної Ради Криму Василю Ганишу у клопотанні про зняття запобіжного заходу.

Як повідомляє Громадське, він мотивував необхідність зняття запобіжного заходу потребою побачитись з хворою мамою, яка мешкає в Івано-Франківській області.

«Відмову суд пояснив важкістю кримінальної статті, за якою Василю Ганишу висунуто обвинувачення. Обвинувачення було висунуто за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Також на засіданні суду було допитано останнього свідка обвинувачення - кореспондента телеканалу ATR Шевкета Наматуллаєва. Він був присутнім на засіданні «державної ради Криму», на якому було затверджено «конституцію» самопроголошеної "республіки". Сюжет кореспондентів ATR, що свідчить про присутність Василя Ганиша на тому засіданні, направлено на експертизу. В зв’язку з цим в засіданні суду оголошено перерву до 5 вересня 2016 року.

Нагадаємо: Ганиша було затримано на адміністративному кордоні з окупованим Кримом в квітні 2015 року. Його обвинувачують у голосуванні за так званий «кримський референдум», який пройшов в березні 2014 року, а також у голосуванні за «конституцію республіки Крим». Крім того, Ганиш в подальшому брав участь у виборах «міської ради» окупованої Феодосії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-