СБУ: Стало відоме місцезнаходження ще 45 заручників

СБУ: Стало відоме місцезнаходження ще 45 заручників

Оновлено
Укрінформ
Представники "ДНР" і "ЛНР" відкрили українській стороні місцезнаходження 45 полонених.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив радник глави Служби безпеки Юрій Тандіт.

"Я радий, що українська делегація домоглася від представників ОРДО І ОРЛО інформації про наших заручників. Якщо спочатку до останнього нам говорили про 21 - 26 заручників і постійно називалися різні цифри, на сьогодні ми знаємо, що встановлено місце 45 наших заручників. Ми сьогодні отримали цю інформацію від представників ОРДО І ОРЛО, це найголовніше", - сказав Тандіт.

За його словами, з боку ОРДО і ОРЛО не хочуть говорити про конкретний день і місце звільнення українських полонених, процес затягується.

"Ми по кожному з тих запрошуваних осіб, про яких говорили в ОРДО і ОРЛО, готові були дати довідку. Побачили, що поки це переговірників з тієї сторони не цікавило. Знову називалася цифра 1102, потім 602, ми ж сказали, що на території України встановлено 618 осіб, доля кожної людини має свою історію, але ми готові в будь-який момент, в рамках чинного законодавства, віддати тих, кого можемо віддати, і чекаємо таких самих дій із боку ОРДО і ОРЛО. Сподіваюся, як я і казав учора, що найближчим часом можемо вас порадувати", - зазначив радник голови СБУ.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську проходить засідання Тристоронньої контактної групи з питань урегулювання на сході України.

Раніше перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що Україні відомо місцезнаходження лише кількох десятків із 109 заручників, які перебувають у полоні бойовиків. Ще 500 осіб вважаються зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-