Археологи знайшли ймовірний замок короля Артура

Археологи знайшли ймовірний замок короля Артура

Укрінформ
У Британії археологи виявили руїни замку, який міг належати легендарному королю Артуру.

Як повідомляє The Independent, біля села Тінтагель – місця, яке згадується в легендах, пов'язаних з ім'ям короля, - археологи виявили стіни завтовшки близько метра, сходи та підлогу з кам'яних плит.

Руїни датуються V-VI століттям нашої ери (згідно з переказами, саме в цей час жив Артур), і це перша пам'ятка того періоду, виявлена на території Великої Британії.

Знайдені при розкопках зразки кераміки і скла свідчать про високий статус людей, які жили у замку. Зокрема, вчені встановили, що мешканці пили вино, привезене з території сучасної Туреччини, і їли оливки, які росли на території сучасного Тунісу. Більш того, вони користувалися тарілками, привезеними зі Східної Туреччини і Північної Африки, а вино наливали у химерно розписані французькі скляні кубки.

На думку дослідників, виявлений палац був частиною великого комплексу будівель, що займав майже всю територію мису Тінтагель.

Як відомо, доказів історичного існування короля Артура досі не знайдено. Історики сперечаються, чи мав герой легенд конкретного історичного прототипу або ж це просто "сплав" різних історичних і міфологічних постатей. Королівський замок Артура традиційно називають Камелот.

Фото: The Independent

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-