Невідомі благодійники дають Нафтогазу броньований Mercedes безкоштовно

Невідомі благодійники дають Нафтогазу броньований Mercedes безкоштовно

Укрінформ
За результатом оголошеного на ProZorro тендеру "Нафтогазу" на закупівлю автомобіля Mercedes Benz S600 Guard вартістю 5,10 млн грн (близько $200 тис), компанії запропонували надати аналогічний автомобіль безкоштовно.

Про це заявила прес-служба "Нафтогазу" у Фейсбуці.

"Бронєвікгейт настільки широко розрекламував наш тендер, що нам, вірогідно, таки не доведеться купувати машину. Ми дуже вдячні всім, хто взяв участь у дискусіях навколо цієї теми. За результатом оголошеного на ProZorro тендеру "Нафтогазу" запропонували надати аналогічне авто в безоплатне користування. Якщо дана інформація знайде своє підтвердження найближчим часом, результати тендеру будуть скасовані, а ми скористаємось зазначеною пропозицією", - йдеться у повідомленні.

Тендер скасовуватися не буде, зауважили у компанії: "Щоб всі змогли побачити, хто взяв участь. Нам це зараз невідомо. Наразі система призначила аукціон на завтра. Це означає, що сьогодні подалося принаймні двоє учасників".

У НАКу наголосили, що дочірня компанія "Нафтогазобслуговування" за законом мала право не виходити з цим тендером на ProZorro. "Але нам було важливо, щоб ця закупівля відбувалася максимально відкрито. В тому числі, щоб всі зацікавлені сторони, і журналісти, і суспільство побачили цей процес".

"Рішення про закупівлю ухвалило правління, виходячи з інтересів компанії та її акціонера. Підставою для прийняття рішення є стандартна бізнес-логіка, схожа за своєю суттю на придбання страхового полісу: краще витратити невеликий відсоток зараз та мінімізувати ризик втрати активу (всього або суттєвої частини) у майбутньому. Активом є потенційна вигода від виграшу у Стокгольмського арбітражу", - акцентували в компанії.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" у Стокгольмському арбітражі восени судитиметься з "Газпромом" за $26,6 млрд компенсації. Сума претензій "Газпромому" проти НАК "Нафтогаз" становить $38,7 млрд із відсотками. Восени призначено слухання по обох позовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-