Десантники щодня нарощують бойовий потенціал - Порошенко

Десантники щодня нарощують бойовий потенціал - Порошенко

Укрінформ
Наразі щодня триває інтенсивне нарощування бойових спроможностей та потенціалу десантно-штурмових та парашутно-десантних підрозділів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів на базі Навчального центру ВДВ ЗСУ у Житомирі з нагоди Дня Високомобільних десантних військ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Бойові можливості воїнів-десантників кардинально змінилися за останні два роки. Вони знаходяться у центрі постійної уваги мене, як Верховного головнокомандувача Збройних Сил України і керівництва Міністерства оборони, Генерального штабу. Сьогодні ви є еліта Збройних Сил. Щодня триває інтенсивне нарощування бойових спроможностей, потенціалу десантно-штурмових та парашутно-десантних підрозділів", - сказав Порошенко.

Так, за його словами, лише минулого тижня визначені сили і засоби Високомобільних десантних військ залучалися до проведення стратегічного командно-штабного навчання з практичними діями "Південний вітер 2016".

"Щойно начальник Генерального штабу доповів мені, що воїни-десантники з честю витримали ці навчання і випробування. Під час цього навчання вами були практично відпрацьовані питання десантування різними способами, ведення рейдових та десантно-штурмових дій з проведенням бойових стрільб. Згадане навчання є одним із прикладів цілеспрямованої бойової підготовки частин та підрозділів Високомобільних десантних військ у контексті взаємосумісності з підрозділами країн-членів НАТО та повної адаптації до стандартів Північноатлантичного альянсу", - підкреслив Президент.

Він також нагадав, що вперше в історії Збройних Сил України минулого року було створено навчальний центр ВДВ для підготовки військовослужбовців-десантників. Саме там за рік існування під гаслом "Вчись перемагати" підготовлено 1 200 високопрофесійних фахівців, у тому числі із залученням інструкторів Збройних Сил Великої Британії і Швеції. "Вчора під час телефонної розмови з новим прем’єр-міністром Великої Британії я подякував нашим партнерам за практичну допомогу, яку вони надають мені, Україні, Збройним Силам у створенні ефективного війська", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-